Naslovnica O stranci Vijesti Organizacija Kontakt
Glavni Izbornik
VIJESTI
Galerije
DOKUMENTI
Najčitanije vijesti
SA TERENA : MLADE VIJEĆNICE I VIJEĆNICI ... (FOTO)
uključeno 06.02.2015 15:02:00 (258 čitanja)

U organizaciji udruge Friedrich Ebert, 4., 5. i 6. veljače 2015. godine, u Gimnaziji Josipa Štolcera Slavenskog u Čakovcu, održana je planska igra 'Lokalna samouprava' gdje su učenici trećih razreda sudjelovali u simulaciji rada Gradskog vijeća, i to u ulozi vijećnica i vijećnika sa 'pravom' sjednicom.

Na ovoj radionici, jedan od mentora bio je i gradski vijećnik laburista g. Šarić, koji je ovim mladim ljudima kroz zajedničko druženje pokušao približiti rad vijeća kao najvažnijeg tijela svake lokalne samouprave.Sjednici su također nazočili i potpredsjednik GV Čakovec - g. Hranilović, kao i jedan od pročelnika - g. Vugrinec, koji je u ovoj situaciji predstavljao Gradonačelnika.

"Ovi mladi ljudi, naše su najveće bogatstvo i upravo kroz ovakav interaktivan rad sa njima može se postići da im se politika prikaže na način kako bi ona i trebala izgledati, a to je prvenstveno - RAD ZA OPĆE DRUŠTVENO DOBRO.

Nevjerojatna je intelektualna snaga i pozitivan, ali prije svega konstruktivan pristup problemima, i načini na koji ih ovi mladi ljudi pokušavaju riješiti." - izjavio je vijećnik Šarić nakon dvodnevnog druženja sa mladim vijećnicima.

Ispiši ovu stranicu Pošalji link prijatelju Kreiraj PDF iz članka
Komentari su vlasništvo komentatora. Mi nismo odgovorni za njihov sadržaj.
Napisao Tema

Molim Prijava ili Registracija
Podružnica Međimurske županije HRVATSKI LABURISTI - STRANKA RADA