Naslovnica O stranci Vijesti Organizacija Kontakt
Glavni Izbornik
VIJESTI
Galerije
DOKUMENTI
Najčitanije vijesti
IZ MEDIJA : MLADEN BABIĆ KRITIČKI O IZVJEŠĆU „PIŠKORNICE“, PROJEKTU VRIJEDNOM 760 MILIJUNA KUNA
uključeno 22.03.2015 08:03:00 (275 čitanja)

Iako je točka o usvajanju izvješća o radu Piškornice povučena s dnevnog reda, ipak se na 12. sjednici Skupštine Međimurske županije pokrenula rasprava o Piškornici-regionalnom centru za gospodarenje otpadom, uvrštenim  na Listu strateških investicijskih projekata, vrijednom  760 milijuna kuna.Izvješće dostavljeno županijskim vijećnicima prethodno nije prihvatio niti Odbor za prostorno uređenje i zaštitu okoliša, niti Odbor za financije, s obrazloženjem kako isto nije usklađeno s Metodologijom za izradu planova i  izvješća o radu te da ne sadržava detaljne financijske pokazatelje o poslovanju u prethodnoj godini.  Na izvješće je posebno kritički reagirao Laburist Mladen Babić koji je između ostaloga istaknuo:

„Postavlja se pitanje angažmana odvjetničkih društava Hačić, Kallay & partneri d.o.o. iz Zagreba i Hanžeković & patneri d.o.o. iz Zagreba za izradu tendera - natječajne dokumentacije. Naime, odvjetničke kuće baš i nisu specijalizirane za izradu natječajne dokumentacije koja je tehničke naravi i pretpostavlja angažman stručnjaka koje je mogla angažirati i Piškornica d.o.o. direktno - bez posrednika. Također se treba pobliže objasniti njihova uloga u tome i svakako nevjerojatna cijena od gotovo 2,5 milijuna kuna za posredništvo.

Izvješće od 2013. znatno je obimnije i potpunije pa se pitamo zašto je izvješće za 2014. šturo i nepotpuno. Isto tako se stiče dojam da se posao oko formiranja tvrtke te njenog potpunog djelovanja odvija polako - kao da nam se nikamo ne žuri. Svakako treba požuriti s otkupom zemljišta što jest zahtjevan posao ali i ne nemoguć za realizaciju.

Poduzeće postoji već sedam  godina. Rezultati rada su ili loši ili loše prezentirani. Stoga svakako treba podnijeti novo upotpunjeno izvješće Županijskoj skupštini da se utvrde stvarne činjenice te predlože eventualna riješenja i adekvatni potezi koji će ubrzati proces nastanka učinkovitog poduzeća za zbrinjavanje otpada. Za sada to Piškornica d.o.o. svakako nije unatoč potrošenim milijunima kuna.“

Ispiši ovu stranicu Pošalji link prijatelju Kreiraj PDF iz članka
Komentari su vlasništvo komentatora. Mi nismo odgovorni za njihov sadržaj.
Napisao Tema

Molim Prijava ili Registracija
Podružnica Međimurske županije HRVATSKI LABURISTI - STRANKA RADA