Naslovnica O stranci Vijesti Organizacija Kontakt
Glavni Izbornik
VIJESTI
Galerije
DOKUMENTI
Najčitanije vijesti
IZ MEDIJA : JAČANJE ULOGE MLADIH U KREIRANJU I IMPLEMENTIRANJU REGIONALNE POLITIKE
uključeno 23.04.2015 09:04:00 (351 čitanja)

Prva sjednica Koordinacije županijskih savjeta mladih Republike Hrvatske održana je u subotu, 18. travnja u Dubrovniku pod predsjedavanjem Savjeta mladih Dubrovačko-neretvanske županije.Sjednicu je vodio predsjedavajući član Koordinacije županijskih savjeta mladih Republike Hrvatske Mateo Konsuo, predsjednik Savjeta mladih Dubrovačko-neretvanske županije. Predstavnici deset županijskih Savjeta mladih te Savjeta mladih Grada Zagreba raspravili su tijekom sjednice Koordinacije pitanja provedbe podosta izmijenjenog Zakona o Savjetima mladih, a dogovoreno je i potpisivanje Sporazuma o suradnji Koordinacije s Regionalnom mrežom mladih (AER YRN).

 

 

Na sjednici Koordinacije je sudjelovala i Ana Maria Babić, dopredsjednica Savjeta mladih Međimurske županije i članica Hrvatskih laburista - Stranke rada.

 

 

Koordinacija županijskih savjeta mladih Republike Hrvatske konstituirana je 24. listopada 2014. godine. Osmišljena je kao platforma za razmjenu prakse, kontinuirano informiranje te zajedničku analizu opće prisutnih problema. Uključivanjem svih 20 županijskih Savjeta mladih i Savjeta mladih Grada Zagreba Koordinacija povezuje kapacitete savjeta, harmonizira njihov način rada i velik je korak ka povećavanju uključenosti mladih u kreiranje i implementaciju regionalnih politika.

 

 

 

Ideja za pokretanje Koordinacije proizašla je iz neformalnih usporedbi prakse rada prilikom brojnih sastanaka predstavnika savjeta. Predstavnici savjeta prepoznali su kako je različitost principa i ciljeva rada savjeta u prevelikom međusobnom raskoraku ali i u odnosu na zakonsku definiciju. S druge strane, dio savjeta zbog nedovoljne informiranosti ostao je nepotrebno zakinut za sudjelovanje u Koordinaciji.

 

 

 

Iduća sjednica Koordinacije pod predsjedanjem Dubrovačko-neretvanske županije održati će se u Zagrebu tijekom svibnja, gdje će predsjedanje preuzeti Istarska županija, koja će Koordinacijom predsjedavati narednih 6 mjeseci.

Ispiši ovu stranicu Pošalji link prijatelju Kreiraj PDF iz članka
Komentari su vlasništvo komentatora. Mi nismo odgovorni za njihov sadržaj.
Napisao Tema

Molim Prijava ili Registracija
Podružnica Međimurske županije HRVATSKI LABURISTI - STRANKA RADA