Naslovnica O stranci Vijesti Organizacija Kontakt
Glavni Izbornik
VIJESTI
Galerije
DOKUMENTI
Najčitanije vijesti
VAŽNO : Konstituirana središnja tijela Laburista
uključeno 17.04.2016 19:04:53 (322 čitanja)

Zagreb, 16. travnja – Nakon što su 20. ožujka delegati na 3. Saboru Laburista izabrali novo rukovodstvo i članove Središnjih tijela, ove je subote završeno s konstituiranjem svih središnjih tijela Stranke. Prvo su 12. i 13. travnja konstituirani Nadzorni odbor kojim će predsjedavati Edin Nurkić iz Splita, Sud časti kojim predsjedava Romano Krauth iz Zagreba i Statutarna komisija koju će voditi Petar Jović Vladušić iz Čakovca. Završno, na maratonskoj sjednici Nacionalnog vijeća održanoj ove subote u drugom su krugu tajnim glasovanjem izabrani Darko Tetec iz Koprivnice za predsjednika te Snježana Kirinić iz Karlovca i Stevo Turčinović iz Križa za zamjenike predsjednika Nacionalnog vijeća.Članovi Nacionalnog vijeća, njih četrdeset i dvoje od ukupno četrdeset i šestero tajnim su glasanjem na prijedlog predsjednika Stranke Tomislava Končevskog birali i četvero članova Predsjedništva. Tako su Rajko Bulat iz Čakovca, Božica Čićek-Mutavdžić iz Varaždina, David Bregovac iz Rijeke i Vlasta Medar iz Zagreba u prvom krugu izabrani u Predsjedništvo, čime je to operativno tijelo Stranke kompletirano. Podsjetimo, uz njih četvero biranih članova, Predsjedništvo čine predsjednik Stranke Tomislav Končevski iz Zaboka, potpredsjednici Marko Magdić iz Križa i Robert Greblički iz Velikog Trgovišća te tajnik Stranke Damir Hrdas iz Dubravice.

Uz Klub zastupnika u Saboru kojeg čine predsjednica Kluba Nansi Tireli iz Vineža, Jaroslav Pecnik iz Osijeka i Tomislav Končevski iz Zaboka, ovime je kompletirano cijelo rukovodstvo Laburista, kako ono operativno tako i ono programsko koje se sada može posvetiti burnim društveno-političkim izazovima.

U nastavku sjednice, Nacionalno vijeće jednoglasno je donijelo odluku da predsjednik Stranke Končevski nazoči komemoraciji u Jasenovcu koja se održava 24. travnja u organizaciji Antifašista Hrvatske kao i na prosvjednom skupu koji će se održati 22. travnja.

Nacionalno vijeće zauzelo je stav da su Laburisti protiv poskupljenja polica dopunskog zdravstvenog osiguranja te privatizacije zdravstva koju predlaže Vlada, a raspravljalo se i o tome da se na nacionalnoj razni Laburisti neće pridružiti akciji koju je pokrenula Hrvatska stranka umirovljenika no da Laburisti podržavaju inicijativu i pozivaju sve članove da daju svoj potpis. Lokalnim organizacijama Laburista koje žele prikupljati potpise protiv poskupljenja dopunskog zdravstvenog osiguranja sugerirano je da se dogovore s lokalnim organizacijama HSU-a na koji se način mogu priključiti. (IL, MI)

 

 

Ispiši ovu stranicu Pošalji link prijatelju Kreiraj PDF iz članka
Komentari su vlasništvo komentatora. Mi nismo odgovorni za njihov sadržaj.
Napisao Tema

Molim Prijava ili Registracija
Podružnica Međimurske županije HRVATSKI LABURISTI - STRANKA RADA