Naslovnica O stranci Vijesti Organizacija Kontakt
Glavni Izbornik
VIJESTI
Galerije
DOKUMENTI
Najčitanije vijesti
VAŽNO : Vlada ne poštuje nego grubo ponižava rad i radnike
uključeno 30.04.2016 13:04:53 (346 čitanja)

Za Međunarodni praznik rada Vlada Domoljubne koalicije i Mosta svojim je građanima pripremila “izdašne” poklone u vidu rezova i nove pljačke osiromašenog naroda, što ih predstavlja kao reforme. Zdravi će biti samo oni imućni, u zasluženoj mirovini uživat će samo oni rijetki koji je uspiju doživjeti, a Vlada se nada, umjesto da se posveti otvaranju novih radnih mjesta, da će se djedovi i unuci tući za isto radno mjesto, pri čemu još pokušava nametnuti i devetsatni radni dan.Od početka jasno naklonjena kapitalu i profitu, ova antiradnička Vlada, s kojom postoji tek mizeran socijalni dijalog jer o suštinskim socijalnim i gospodarskim pitanjima jednostrano odlučuje, ruga se u lice radnicima i nezaposlenima, a klanja centrima financijske moći.

Zato, premda je danas praznik, nema se što čestitati jer svjedočimo ubrzanom odljevu mladih i visokoobrazovanih iz zemlje, potplaćenim radnicima koje poslodavci dodatno iskorištavaju ugovorima na određeno vrijeme i zloupotrebom agencijskog rada, ogromnom broju nezaposlenih bez izgleda da ikada više dođu do radnog mjesta, čiji će broj samo rasti u najavljenoj privatizaciji državnih tvrtki.

Svim svojim odlukama i mjerama do sada ova je Vlada pokazala da ne poštuje i ne slavi nego grubo ponižava i obezvređuje rad i radnike. Podilaženjem kapitalu, kao svojoj temeljnoj “reformskoj” orijentaciji, ova Vlada Hrvatsku pretvara u zemlju posvemašnje socijalne nesigurnosti i negira njezinu ustavnu definiciju socijalne države.

Za dostojnije uvjete života i rada, nasuprot nemilosrdnom iskorištavanju, radnici su se izborili još prije 130 godina u Chicagu kada su istaknuli zahtjeve “tri osmice” - osam sati rada, osam sati odmora, osam sati razonode. Vlada Domoljubne koalicije i Mosta svojim nas odlukama, čini se, želi baciti natrag u 19. stoljeće da ponovno povedemo istu borbu za rad i radnike.

Praznik rada u Hrvatskoj se počeo obilježavati 1890. godine pod sloganom - “Mi smo za rad, ali hoćemo živjeti kao ljudi”. S trenutačnom Vladom ni rada, ni života dostojna čovjeka, jedva bijednog preživljavanja.

Stoga, sve što vam u ovom trenutku možemo poželjeti jest da izdržite i preživite “izazove” i “reforme” ove vlasti, u nadi da ćemo se zajedno izboriti za sigurnost posla, nova radna mjesta i poštene plaće.

 

Tomislav Končevski

predsjednik Hrvatskih laburista – Stranke rada

Ispiši ovu stranicu Pošalji link prijatelju Kreiraj PDF iz članka
Komentari su vlasništvo komentatora. Mi nismo odgovorni za njihov sadržaj.
Napisao Tema

Molim Prijava ili Registracija
Podružnica Međimurske županije HRVATSKI LABURISTI - STRANKA RADA