Naslovnica O stranci Vijesti Organizacija Kontakt
Glavni Izbornik
VIJESTI
Galerije
DOKUMENTI
Najčitanije vijesti
VAŽNO : AKCIJA HRVATSKIH LABURISTA: PISMO OSTAVKE VLADI
uključeno 29.01.2011 11:01:00 (1854 čitanja)
VAŽNO

"Temeljem mojih prava zajamčenih Ustavom Republike Hrvatske, svojom voljom i bez ikakvih pritisaka ZAHTIJEVAM da podnesete ostavku, jer ste u sedam godina vladanja Hrvatsku doveli do bankrota, radnike pretvorili u roblje, nezaposlene učinili očajnima, umirovljenike pretvorili u sirotinju i sve nas odveli u dužničko ropstvo." - ovim pismom pokrećemo do sada najveću akciju kojom svim građankama i građanima dajemo mogućnost da izraze nezadovoljstvo stanjem u državi i pokrenu željene društvene promjene.ZAŠTO?

SEDAM GRIJEHOVA ZBOG KOJIH OVA VLADA MORA ODSTUPITI

Za grijehe koje je ova vlast u sedam godina počinila prvo mišlju, potom riječju a najviše djelom i propustom, ne bi bila dovoljna podeblja knjiga, a kamoli ovo pismo. Zato ćemo vas, koji živite od svojeg (minulog) rada ili bezuspješno tražite posao, podsjetiti na “samo” sedam glavnih grijehova zbog kojih vlast mora odstupiti.

1. grijeh: OHOLOST vlasti koja se – čim je primila uzde u ruke – odmetnula od građana. Umjesto da se posveti vama, Vlada misli na sebe. Vlada ne služi vama, ona upravlja vašim životima. A predlagali smo im da dužnosniku prestane mandat ako se dokaže sukob interesa. Nisu htjeli!

2. grijeh: POHLEPA i lakomost, za apsolutnom moći i novcem, na osobnim računima i stranačkim crnim fondovima. Sebi i svojima priskrbili su sigurnost, a radnicima ulicu i burzu. A predlagali smo im da naprave reviziju svih 14 kategorija povlaštenih mirovina, da ih sve ukinu i iz mirovinskog sustava izuzmu sve mirovine koje nisu temeljene na stažu, osiguranju i plaćenim doprinosima. Nisu ni to htjeli!

3. grijeh: ZAVIST prema vrsnijima od sebe. Zavidi na hrabrosti onih koji se usude braniti nacionalne i interese radnika. Zavidi na čistim rukama i obrazu, na poštenju i iskrenosti, odlučnosti i solidarnosti. Na svemu što ona sama nema. A predlagali smo im da ne proganjaju pametnije od sebe, da maknu ljepljive prste iz javnih poduzeća. Nisu htjeli!

4. grijeh: SRDŽBA na sve one koji im se ne dive. Zbog čega? Sustavne, višegodišnje pljačke i uništavanja industrije?! A tražili smo da vrate narodu sve što je ukradeno u privatizaciji, da vrate harač kojim smo svi mi punili kasu dok su ju oni - praznili. Da vrate narodu ono što su ukrali posljednjih 7 godina. Nisu htjeli!

5. grijeh: BLUD jer zlorabi druge radi vlastita zadovoljenja i zadovoljenja najbogatijih. Blud, jer pljačka siromašne, kako bi bogate učinila još bogatijima, blud, jer podržava visoke kamate i deviznu klauzulu. A predlagali smo im da neisplatu plaća i neplaćanje doprinosa proglase kaznenim djelom. Predlagali smo im da ukinu deviznu klauzulu na bankarske kredite i pomognu prezaduženim građanima. Nisu htjeli!

6. grijeh: NEUMJERENOST i proždrljivost u nezasitnoj težnji za vlašću. Pola Vlade je pritvoreno, osuđeno ili se sumnjiči za kriminal, ostatak je nesposoban spriječiti afere ili ga indiferentošću i skrivanjem potiču, a ipak se grčevito drže vlasti. A predlagali smo im, da državnim dužnosnicima koji su pritvoreni, osuđeni na zatvor ili su u bijegu, uskrate pravo na plaću. Nisu htjeli!

7. grijeh: LIJENOST ili NEHAJ u obavljanju posla za koji ih plaćamo. Prave nas budalama i uživaju u privilegijama koje vi ne možete ni sanjati. A predlagali smo im da prosječnu mirovinu postupno podignu s 40 na 50 posto prosječne plaće, minimalnu plaću sa sadašnjih 39 na 42, a postupno na 50 posto prosječne plaće. Nisu htjeli!

Za sebe su napravili sve! A za vas? Ako se slažete da je ova vlast počinila makar i jedan od ovih sedam grijehova i ako mislite da je činjenje tih grijehova i vama sjelo na leđa, potpišite ovo pismo za ostavkom Vlade.

Preuzmite letak u formatu pogodnom za ispis na računalu (pdf):

Pisite Vladi - Ostavka!

KAKO?

Potpisom pisma. Od utorka 1. veljače u svim većim gradovima i mjestima diljem Hrvatske na štandevima Hrvatskih laburista - Stranke rada možete potpisati pismo i staviti ga u za to predviđenu kutiju. Sva prikupljena pisma na kraju akcije predati ćemo Vladi Republike Hrvatske.

Također, pismo možete preuzeti i sa ovih stranica, ispisati ga, potpisati i donijeti na neki od naših štandeva. Dakako, pismo slobodno možete umnožavati i dijeliti na potpis prijateljima, ukućanima, susjedima..

Preuzmite pismo u formatu pogodnom za ispis na računalu (pdf, doc):

Pisite Vladi - Ostavka! - PISMO

GDJE?

Potražite naša označena potpisna mjesta u svom gradu. Popis mjesta gdje se pismo može potpisati dostupan je ovdje:

popis mjesta akcije

Popis se, sukladno dobivanju dozvola za postavljanje potpisnih mjesta (štandeva) svakodnevno ažurira.

ŽELITE SE UKLJUČITI U AKCIJU?

Ukoliko se želite aktivnije uključiti u provedbu akcije, tj. provesti dio svog slobodnog vremena sa našim aktivistima na potpisnim mjestima, molimo vas javite se našim voditeljima akcije u vašem mjestu.

Popis voditelja akcije nalazi se ovdje (popis se također ažurira):

popis mjesta akcije

ČESTA PITANJA U VEZI AKCIJE (popis će se nadopunjavati)

Je li organizirano i internet postpisivanje?

Za sada ne.

Postoji li vaša akcija i na Facebooku?

Ne. Akciju želimo provesti isključivo izvan domene društvenih mreža.

Nisam član/ica stranke. Mogu li se uključiti u akciju?

Naravno. Dobrovoljni volonteri i volonterke uvijek su dobrodošli. Molimo vas javite se nekom od voditelja akcije u vašem mjestu.

Do kada će akcija potpisivanja trajati?

Sve dok svi nezadovoljni građani i građanke koji to žele ne potpišu pismo.

Ispiši ovu stranicu Pošalji link prijatelju Kreiraj PDF iz članka
Komentari su vlasništvo komentatora. Mi nismo odgovorni za njihov sadržaj.
Napisao Tema

Molim Prijava ili Registracija
Podružnica Međimurske županije HRVATSKI LABURISTI - STRANKA RADA