AKCIJA HRVATSKIH LABURISTA: PISMO OSTAVKE VLADI

Datum 29.01.2011 11:01:00 | Poglavlje: VAŽNO

"Temeljem mojih prava zajamčenih Ustavom Republike Hrvatske, svojom voljom i bez ikakvih pritisaka ZAHTIJEVAM da podnesete ostavku, jer ste u sedam godina vladanja Hrvatsku doveli do bankrota, radnike pretvorili u roblje, nezaposlene učinili očajnima, umirovljenike pretvorili u sirotinju i sve nas odveli u dužničko ropstvo." - ovim pismom pokrećemo do sada najveću akciju kojom svim građankama i građanima dajemo mogućnost da izraze nezadovoljstvo stanjem u državi i pokrenu željene društvene promjene.


ZAŠTO?

SEDAM GRIJEHOVA ZBOG KOJIH OVA VLADA MORA ODSTUPITI

Za grijehe koje je ova vlast u sedam godina počinila prvo mišlju, potom riječju a najviše djelom i propustom, ne bi bila dovoljna podeblja knjiga, a kamoli ovo pismo. Zato ćemo vas, koji živite od svojeg (minulog) rada ili bezuspješno tražite posao, podsjetiti na “samo” sedam glavnih grijehova zbog kojih vlast mora odstupiti.

1. grijeh: OHOLOST vlasti koja se – čim je primila uzde u ruke – odmetnula od građana. Umjesto da se posveti vama, Vlada misli na sebe. Vlada ne služi vama, ona upravlja vašim životima. A predlagali smo im da dužnosniku prestane mandat ako se dokaže sukob interesa. Nisu htjeli!

2. grijeh: POHLEPA i lakomost, za apsolutnom moći i novcem, na osobnim računima i stranačkim crnim fondovima. Sebi i svojima priskrbili su sigurnost, a radnicima ulicu i burzu. A predlagali smo im da naprave reviziju svih 14 kategorija povlaštenih mirovina, da ih sve ukinu i iz mirovinskog sustava izuzmu sve mirovine koje nisu temeljene na stažu, osiguranju i plaćenim doprinosima. Nisu ni to htjeli!

3. grijeh: ZAVIST prema vrsnijima od sebe. Zavidi na hrabrosti onih koji se usude braniti nacionalne i interese radnika. Zavidi na čistim rukama i obrazu, na poštenju i iskrenosti, odlučnosti i solidarnosti. Na svemu što ona sama nema. A predlagali smo im da ne proganjaju pametnije od sebe, da maknu ljepljive prste iz javnih poduzeća. Nisu htjeli!

4. grijeh: SRDŽBA na sve one koji im se ne dive. Zbog čega? Sustavne, višegodišnje pljačke i uništavanja industrije?! A tražili smo da vrate narodu sve što je ukradeno u privatizaciji, da vrate harač kojim smo svi mi punili kasu dok su ju oni - praznili. Da vrate narodu ono što su ukrali posljednjih 7 godina. Nisu htjeli!

5. grijeh: BLUD jer zlorabi druge radi vlastita zadovoljenja i zadovoljenja najbogatijih. Blud, jer pljačka siromašne, kako bi bogate učinila još bogatijima, blud, jer podržava visoke kamate i deviznu klauzulu. A predlagali smo im da neisplatu plaća i neplaćanje doprinosa proglase kaznenim djelom. Predlagali smo im da ukinu deviznu klauzulu na bankarske kredite i pomognu prezaduženim građanima. Nisu htjeli!

6. grijeh: NEUMJERENOST i proždrljivost u nezasitnoj težnji za vlašću. Pola Vlade je pritvoreno, osuđeno ili se sumnjiči za kriminal, ostatak je nesposoban spriječiti afere ili ga indiferentošću i skrivanjem potiču, a ipak se grčevito drže vlasti. A predlagali smo im, da državnim dužnosnicima koji su pritvoreni, osuđeni na zatvor ili su u bijegu, uskrate pravo na plaću. Nisu htjeli!

7. grijeh: LIJENOST ili NEHAJ u obavljanju posla za koji ih plaćamo. Prave nas budalama i uživaju u privilegijama koje vi ne možete ni sanjati. A predlagali smo im da prosječnu mirovinu postupno podignu s 40 na 50 posto prosječne plaće, minimalnu plaću sa sadašnjih 39 na 42, a postupno na 50 posto prosječne plaće. Nisu htjeli!

Za sebe su napravili sve! A za vas? Ako se slažete da je ova vlast počinila makar i jedan od ovih sedam grijehova i ako mislite da je činjenje tih grijehova i vama sjelo na leđa, potpišite ovo pismo za ostavkom Vlade.

Preuzmite letak u formatu pogodnom za ispis na računalu (pdf):

Pisite Vladi - Ostavka!

KAKO?

Potpisom pisma. Od utorka 1. veljače u svim većim gradovima i mjestima diljem Hrvatske na štandevima Hrvatskih laburista - Stranke rada možete potpisati pismo i staviti ga u za to predviđenu kutiju. Sva prikupljena pisma na kraju akcije predati ćemo Vladi Republike Hrvatske.

Također, pismo možete preuzeti i sa ovih stranica, ispisati ga, potpisati i donijeti na neki od naših štandeva. Dakako, pismo slobodno možete umnožavati i dijeliti na potpis prijateljima, ukućanima, susjedima..

Preuzmite pismo u formatu pogodnom za ispis na računalu (pdf, doc):

Pisite Vladi - Ostavka! - PISMO

GDJE?

Potražite naša označena potpisna mjesta u svom gradu. Popis mjesta gdje se pismo može potpisati dostupan je ovdje:

popis mjesta akcije

Popis se, sukladno dobivanju dozvola za postavljanje potpisnih mjesta (štandeva) svakodnevno ažurira.

ŽELITE SE UKLJUČITI U AKCIJU?

Ukoliko se želite aktivnije uključiti u provedbu akcije, tj. provesti dio svog slobodnog vremena sa našim aktivistima na potpisnim mjestima, molimo vas javite se našim voditeljima akcije u vašem mjestu.

Popis voditelja akcije nalazi se ovdje (popis se također ažurira):

popis mjesta akcije

ČESTA PITANJA U VEZI AKCIJE (popis će se nadopunjavati)

Je li organizirano i internet postpisivanje?

Za sada ne.

Postoji li vaša akcija i na Facebooku?

Ne. Akciju želimo provesti isključivo izvan domene društvenih mreža.

Nisam član/ica stranke. Mogu li se uključiti u akciju?

Naravno. Dobrovoljni volonteri i volonterke uvijek su dobrodošli. Molimo vas javite se nekom od voditelja akcije u vašem mjestu.

Do kada će akcija potpisivanja trajati?

Sve dok svi nezadovoljni građani i građanke koji to žele ne potpišu pismo.

Ovaj članak dolazi sa Hrvatski laburisti - Stranka rada | Podružnica Međimurske županije
http://medjimurska.laburisti.com

URL za ovaj dopis je:
http://medjimurska.laburisti.com/modules/news/article.php?storyid=45