Naslovnica O stranci Vijesti Organizacija Kontakt
Glavni Izbornik
VIJESTI
Galerije
DOKUMENTI
Najčitanije vijesti
IZ MEDIJA : Priopćenje - Međunarodni dan dječjih prava
uključeno 21.11.2015 15:11:30 (218 čitanja)

Povodom Međunarodnog dana dječjih prava koji se obilježava 20. studenog, Laburisti Međimurske županije posjetili su udomiteljsku obitelj koja udomljava četvero djece, dvoje srednjoškolskog i dvoje osnovnoškolskog uzrasta te im donirali prijenosno računalo i printer sa svom dodatnom opremom, koji ćem im uvelike olakšati svladavanje svakodnevnih školskih obveza.



Unapređenje obrazovnog sustava treba biti jedna od osnovih programskih platfrormi svake politčke stranke, a investicija u obrazovanje je najbolja investicija.

Kako se obilježavanjem Međunarodnog dana dječjih prava želi senzibilizirati javnost na što veću zaštitu najmlađih od nasilja, diskriminacije i ostalih oblika društveno neprihvatljivih ponašanja, te na jače promicanje i zaštitu njihovih prava, Rajko Bulat, predsjednik podružnice Hrvatskih Laburista-Stranke rada, Petra Kovačić, tajnica Podružnice i potpredsjednica Županijske skupštine te Ana Maria Babić, potpredsjednica Savjeta mladih Međimurske županije, prilikom ovog posjeta istaknuli su kako cilj političkog djelovanja prvenstveno mora biti usmjeren prema stvaranju društvene koristi te stoga kao politička organizacija imamo odgovornost prema pripadnicima ovog društva, a posebice prema ranjivijim skupinama, koje kao manjina vrlo često teže ostvaruju svoja osnovna prava.

Konvencija o pravima djeteta zabranjuje bilo kakav oblik diskriminacije djece po bilo kojoj osnovi, pa i po osnovi obiteljske pripadnosti ili nepostojanja adekvatne roditeljske skrbi. U Konvenciji se govori, prije svega, o obvezama odraslih u odnosu prema djetetu kao i o obvezama brojnih društvenih čimbenika glede zaštite djeteta. Kao moderno društvo ne smjemo dopustiti da djeca bez adekvatne roditeljske skrbi, unatoč velikoj brizi njihovih udomitelja, u bilo kojem pogledu budu stavljena u nepovoljniji položaj u odnosu na ostalu djecu, stoga konvencija predviđa aktiviranje i angažiranje svih koji mogu pridonijeti ostvarivanju prava djeteta.

Radi osiguranja korištenja prava priznatih Konvencijom, treba se poštovati odgovornost, ne samo roditelja, zakosnkih skrbnika ili drugih osoba zakonski odgovornih za dijete, već  i zajednice, stoga, ako kao članovi bilo kakve organizacije imamo i najmanju mogućnosti doprinijeti rješavanju problema, to moramo činiti.

Kada su pojedinac ili skupina nemoćni u rješavanju nekog problema te kada organizacije civilnog društva nisu u mogućnosti zadovoljiti sve potrebe, tu ulogu bez iznimke mora preuzeti politika kao najveći nositelj odgovornosti.

Osmijeh na licima članova ove prekrasne velike udomiteljske obitelji, izazvan spoznajom da su poželjni pripadnici ovog društva i da su prepoznate njihove potrebe, najveća su satisfakcija ovakvih inicijativa. Ljubavi, poštovanja i uzajamne pomoći ovoj obitelji ne nedostaje, a činjenica da će nekoliko mladih iz te obitelji izaći na pravi put, najveći je dopinos društvu.


Izvršni odbor Podružnice Hrvatskih laburista – Stranke rada

Ispiši ovu stranicu Pošalji link prijatelju Kreiraj PDF iz članka
Komentari su vlasništvo komentatora. Mi nismo odgovorni za njihov sadržaj.
Napisao Tema

Molim Prijava ili Registracija
Podružnica Međimurske županije HRVATSKI LABURISTI - STRANKA RADA